Jem te naleśniki codziennie i chudnę. Dietetyczne naleśniki z cukinią wygrywają w moim domu

Kolejnym krokiem jest dodanie przesianej mąki. Mieszamy całość, aż ciasto będzie gładkie. Do miski z  ciastem dodajemy startą cukinię oraz posiekane zioła i dwie łyżki oleju. Wszystko należy wymieszać do gładkiej masy.

Następnie rozgrzewamy patelnię i rozprowadzamy ciasto. Patelni nie smarujemy olejem, ponieważ wcześniej dodaliśmy ją do ciasta. Naleśniki smażymy po obu stronach na złocisty kolor.

Tak usmażone naleśniki będą szczególnie rewelacyjne z sosem czosnkowym

Aby go zrobić potrzebujemy:

  • 250 ml gęstej śmietany lub jogurtu greckiego
  • sól i pieprz
  • łyżeczkę majonezu – opcjonalnie
  • czosnek

Do małej salaterki przekładamy gęstą śmietanę lub jogurt grecki, następnie dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Jeżeli używamy majonezu, możemy dodać łyżeczkę. Do sosu dodajemy kilka szczypt suszonego czosnku lub dwa starte ząbki.

Takie naleśniki świetnie sprawdzą się także dla niejadków. Wystarczy polać je odrobiną miodu, a diametralnie zmieni się ich smak. Mali wielbiciele słodyczy na pewno będą zadowoleni.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!