Ryba pod pierzynką – można ją jeść codziennie. Super przepis. Każdemu zasmakuje.

Warto na początku usunąć wszelkie ości, które potencjalnie mogą znajdować się w filecie. Do ich wyjęcia najlepiej użyć pincety.

Łososia będziemy przyrządzali na blasze. Należy przykryć ją folią i rozłożyć na niej rybę. Tutaj filet powinien zostać lekko doprawiony solą oraz pieprzem.

Kolejnym krokiem jest obranie cebuli i pociachanie jej na cieniutkie plastry. Powinna ona zostać rozłożona na całej powierzchni łososia.

Następnie należy wymieszać majonez z musztardą oraz dodatkiem soku z cytryny i czosnkiem uprzednio posiekanym. Uzyskaną w ten sposób masę kładziemy na cebuli i rozprowadzamy ją starannie po całej powierzchni ryby.

Kawałki sera należy zetrzeć i posypać nimi rybę.

error: Treść zabezpieczona !!