Złote roladki z nietypowym nadzieniem. Moja rodzinka zajada się tym daniem <3

Filet z kurczaka  – prawdziwe kulinarne płótno dla kreatywności. Pomyśl tylko, ile różnych dań można przygotować z tego produktu. Mięso z kurczaka jest dobre dla wszystkich: jest delikatne, szybko się je marynuje nie wymaga długiego czasu gotowania, może być dodawane do sałatek , podawane jako kompletne danie, oraz jako ciekawa przekąska.

Dziś na pewno wypełnisz swoją kulinarny notes nowym przepisem. Zobacz, jak możesz zrobić niesamowite roladki z kurczaka z niezwykłym nadzieniem z warzyw, roztopionym serem i orzechami włoskimi. Bez wątpienia ten przysmak może zająć honorowe miejsce na świątecznym stole!

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 100 g sera śmietankowego topionego w bloku
  • 40 g orzechów włoskich
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej słonecznikowy
  • czarny pierz
  • sól

Przygotowanie

1. Umyj filet z kurczaka pokrój na mniejsze części i rozbij tłuczkiem, posól i popieprz.

2. Obierz i posiekaj cebulę, zetrzyj oczyszczoną marchew na grubej tarce. Smaż cebulę w rondlu na oleju słonecznikowym przez parę minut, dodaj marchew i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Pokrój topiony ser na małe kostki i dodaj na patelnie, stale mieszaj składniki, aż ser się roztopi, a masa stanie się jednorodna.

4. Przenieś zawartość patelni do głębokiej miski, dodaj posiekane orzechy i dokładnie wymieszaj.

5. Na skraju filetu z kurczaka połóż 1 łyżkę nadzienia i zwiń mięso w rolkę. Powtarzaj czynność aż wykorzystasz wszystkie kawałki mięsa. Zanurz roladki w roztrzepanym jajku  a następnie w bułce tartej

6. Smaż mięso na patelni na rozgrzanym oleju słonecznikowym z każdej strony.

7. Gotowe roladki kładź na talerzu wyścielonym papierowym ręcznikiem aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj  np. z domowym sosem tatarskim i frytkami. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!