Do mielonego kurczaka dodaj cebulę, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Pozostaw nadzienie do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Nasmaruj ręce odrobiną oleju roślinnego i ugniataj powstałe ciasto. Zwiń z powrotem w kulkę, przełóż do miski, przykryj i odstaw na kolejne 40 minut.
Następnie podziel ciasto na małe kawałki – 70–80 g. Każdy kawałek zwinąć w kulkę, przykryć folią i pozostawić na kolejne 15 minut.
W międzyczasie podgrzej pozostały olej roślinny w rondlu. Teraz rozwałkuj kulki ciasta w prostokątne placki. Rozłóż 1 łyżkę nadzienia na jednej krawędzi prostokąta, przykryj ciastem i zawiń brzegi. Każde kawałek ciasta zwiń tak samo.
Włóż placki do gorącego oleju i smaż, aż będą ugotowane ze wszystkich stron. Następnie połóż na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Last Updated on 8 listopada 2022 by admin