Pyszne radzieckie ciastka „Drewno opałowe” – Domownicy zjedli wszystkie w jeden dzień.

Surowe drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, odstawić na 6-7 minut. W międzyczasie przesiej mąkę, dodaj sól. Delikatnie wlej mieszankę drożdżową do mąki wraz z 20 ml oleju roślinnego – zagnieść ciasto.

Kiedy okaże się, że są grudki, dodaj kolejne 20 ml oleju roślinnego. Wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 10 minut. Powinno być miękkie i lekko lepić się do stołu. Ciasto przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na 40 minut.

Czas zrobić farsz. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na patelni rozgrzanej masłem do miękkości.

Ugotowaną pierś z kurczaka zmiel w blenderze lub zmiel.

error: Treść zabezpieczona !!