Jej smak zachwyca, polecam zrobić: Smaczna i chrupiąca cukinia na zimę z sosem pomidorowym.

Kto by nie lubił musztardy, która tak pięknie dodaje pikanterii w potrawach? A także cukinii, która sama w sobie jest chrupiąca i posiada niepowtarzalny słodko-kwaśny smak.

Te dwie rzeczy to zdecydowanie przysmak nie jednej osoby, a jeśli połączy się je razem, nie ma możliwości, by ktokolwiek się jej oparł. Jest tak pyszna, że warto ją przygotować prędzej do słoików i cieszyć się jej smakiem zimą. Dodatkowo jest łatwa w przygotowaniu i z jednej porcji wychodzą aż 4 słoiki po 0,5 litra. Spróbuj!

Składniki:

  • 1200g młodej cukinii
  • 800ml wody
  • 125 ml przecieru pomidorowego
  • 30g soli
  • 75g cukru
  • 4 łyżki octu
  • 1 łyżka musztardy w proszku
  • 4 parasole kopru
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 liście porzeczki
  • 4 liście wiśni
  • 12 groszków ziela angielskiego
  • 1 ostra papryka

Jak ją zrobić krok po kroku:

error: Treść zabezpieczona !!