4 sałatki, które nie są grzechem dla pięknej figury – jem nawet po 21 i nadal chudnę.

Najpierw należy pokroić 200 g młodej kapusty, a następnie jedno jabłko pokroić w paski lub bardzo cienkie plasterki. Do sałatki dodajemy dwie lub trzy łyżki kukurydzy. Całość należy skropić octem jabłkowym i olejem, a na koniec doprawić solą oraz wymieszać.

Sałatka z marchewką i ogórkiem

Do tej sałatki będziemy potrzebować pół kilograma marchwi, którą trzeba zetrzeć na tarce, następnie 200 g ogórków musimy pokroić w plasterki.

Na tak ułożone warzywa trzeba zetrzeć kawałek imbiru i wymieszać go z 50 ml sosu sojowego, a także dwie łyżkami oleju sezamowego. Sałatkę doprawiamy tak przygotowanym sosem i posypujemy sezamem.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!