Przepis na najprostsze, czekoladowe ciasto z twarogiem: Łatwe w przygotowaniu, a smakuje jak pyszności z cukierni.

Następnie pozostaje przygotowanie kremu – śmietanę, twarożek, kakao i mleko skondensowane należy połączyć razem, można zmiksować.

Jednym z ostatnich kroków jest połączenie wszystkich części w jedną całość. Ułóż pierwszy kawałek ciasta i rozprowadź na nim około 1/3 przygotowanego kremu; następnie połóż drugi kawałek, dociskając delikatnie, i rozprowadź kolejną warstwę kremu. Czynność wykonuj aż wykorzystasz wszystkie przygotowane części.

Tak ułożone ciasto należy włożyć do lodówki. Ostatnim etapem będzie przygotowanie polewy. W garnuszku zagotuj mleko, wymieszaj z masłem i doprowadź do wrzenia. Dodaj kawałki czekolady i dokładnie mieszaj, aż całość się rozpuści.

Tak przygotowaną polewą przykryj równomiernie ciasto; włóż je ponownie do lodówki, doprowadzając do stwardnienia polewy.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!