Zdrowa, domowa kapusta kiszona w 3 dni – Moja babcia zdradziła przepis

Co ważne w trakcie układania warzyw ubijamy je rękoma w słoiku, ewentualnie używamy do tego drewnianej łyżki. Na koniec zalewamy kapustę solanką i jeszcze raz ubijamy.

Słoik najlepiej włożyć do miski (solanka lubi wykipieć) i czekamy dwa dni. Co jakiś czas możemy mieszać kapustę nożem. Po upływie dwóch dni słoik należy zakręcić i włożyć do lodówki na jeszcze jeden dzień. Gotowe!

Możesz się cieszyć smakiem domowej kiszonej kapusty. Zjadamy ją szybko i przygotowujemy kolejną.

Nasz organizm będzie za to bardzo wdzięczny. Szczególnie obecnie, w okresie zwiększonych zachorowań na wirusy i przeziębienia należy włączyć ja do diety i spożywać regularnie.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!