Zobacz przepis, który zmieniłby moją spiżarnię, gdybym go znała wcześniej. Zrób znacznie więcej słoików letniej sałatki na chłodniejsze dni.

Ruszasz na kulinarną wyprawę tutaj, poprzez ten oryginalny przepis na sałatkę warzywną zrealizowany w spokoju domowego ogniska. Nie tylko wprowadzi odświeżający powiew w chłodne wieczory, ale także przeniesie Cię do egzotycznych miejsc na naszej planecie, dzięki jej wyraźnemu smakowi.

Komponenty:

  • 100 ml roślinnego oleju do smażenia.
  • ostra papryka, w ilości dopasowanej do Twojego gustu.
  • 1.5 łyżki soli.
  • zielone przyprawy, takie jak pietruszka i koper.
  • 1 kg świeżych ogórków.
  • główka czosnku.
  • 1 marchewka.
  • 1 łyżka octu na litr marynaty.
  • 2 łyżki cukru.
  • 1.5 kg dojrzałych pomidorów.
  • 3 słodkie papryki.
  • 3 cebule.

Metodologia:

Używając noża, przekrój ogórki na cienkie krążki.

Podziel cebulę na półpierścienie.

Ostra papryka powinna być pokrojona na drobne kawałki, podczas gdy słodka papryka powinna być pokrojona w paseczki. Staraj się używać różnokolorowych papryk.

Na grubej tarce zetrzyj marchewkę.

Przekrój pomidory na plastry. Połącz wszystkie pokrojone warzywa z ziołami, cukrem, solą, olejem roślinnym i czosnkiem.

Odstaw gotową kompozycję na godzinę, co jakiś czas mieszając.

Przygotuj sterylne słoiki. Umieść w nich warzywa i zalej je marynatą. Zakręć słoiki, umieść je w garnku z wodą, sterylizuj przez ćwierć godziny. Po tym czasie obróć słoiki dnem do góry i owiń je ciepłym kocem. Przechowuj w chłodnym miejscu. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!