płatki owsiane, 2 jajka i garść szpinaku – powstają naleśniki jakich jeszcze nie jadłaś. Zaskoczę Cię tym przepisem

Poniższy przepis jest idealny zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, zasmakuje osobom lubiącym zdrowe przekąski oraz takim, które stronią od fit przepisów.

Dodatkowo cudowny, zielony i jakże wiosenny kolor zadowoli oko każdego degustatora. Spróbujcie sami, a przyznacie mi rację.

Potrzebne składniki:

  • 2 jajka
  • 150 g płatków owsianych
  • 150 g szpinaku
  • ser (najlepiej twardy)
  • 400 ml wody
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól i inne przyprawy wedle uznania

Przygotowanie naleśników:

Do blendera wrzuć umyty szpinak, dwa jajka, płatki owsiane oraz 200 ml wody, mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Tak przygotowaną masę odstaw na pół godziny. Następnie dodaj sól, pieprz, olej i Twoje ulubione przyprawy.

Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wlej masę. Podczas smażenia posyp naleśnika żółtym serem.

Złóż swoje danie na pół i smaż aż do roztopienia sera. Tak przygotowanego naleśnika możesz udekorować ulubionymi warzywami, sosem, lub świeżymi listkami bazylii.

Życzę wam smacznego!!!

error: Treść zabezpieczona !!