

Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm. Połóż plastry na twardej macie. Przykryć folią i postukać tłuczkiem z obu stron.

Mięso oprósz solą i czarnym pieprzem z obu stron i rozetrzyj w dłoniach. Umyte i obrane ziemniaki pokroić w plastry.

Umieść ziemniaki w głębokiej misce, dodaj sól, czosnek, czarny pieprz i olej. Dobrze wymieszaj. Cebulę pokroić w krążki.

Przygotuj szaszłyki i wszystkie składniki na szaszłyki na twardej macie. Następnie nakłuwamy na przemian ziemniaki, mięso, paprykę, cebulę, boczek i ponownie ziemniaki. W ten sposób powtarzamy nakładanie warstw.

Umieść przygotowane szaszłyki na blasze do pieczenia. Natrzeć olejem.

Nalewamy piwo. W przepisie jest napisane 2 łyżeczki, ale można dodać więcej.

Last Updated on 23 lutego 2023 by admin