Jeden z moich najsmaczniejszych dodatków do kanapki: Przepis zdradził mi mój dziadek, więc dzielę się nim z Wami.
Copy
Umyj mięso, osusz je ręcznikiem papierowym. Natrzyj mięso solą i umieścić w pojemniku z pokrywką. Wstaw pojemnik do lodówki na 2-3 dni, okresowo zaglądając i wylewając uwolniony sok. Przygotuj mieszankę przypraw. Obierz czosnek, przeciśnij przez prasę, natrzyj nim oraz kminkiem, pokruszonym liściem laurowym, kolendrą, ziarnami gorczycy, pieprzem i odrobiną soli mięso.
Zawiń mięso w podwójnie złożoną gazę lub cienki ręcznik lniany. Owiń nitką, aby uzyskać rodzaj kokonu, i zawieś bezpośrednio w kuchni, gdzie powietrze jest bardziej suche.Suszona wieprzowina będzie gotowa za 3-4 dni. Smacznego!