Piekę proste ciasto ze śmietaną, które przewyższa wszystkie desery: Ten krem ​​jest również używany przez profesjonalnych cukierników.

Doskonałe ciastko, które podajemy również jako deser. Jest prosty i pyszny.

To jest proste i doskonałe. Ten krem ​​był również używany w bardzo dobrej cukierni, więc jest to naprawdę świetny rarytas.

Składniki:

Ciasto:

  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 100 ml wody
  • 200 ml oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 150 g mąki pszennej

Krem:

  • cukier
  • rum,
  • 2 słoiki kwaśnej śmietany
  • 2 słoiki masła do smarowania
  • 1-2 słoiki bitej śmietany
  • Do dekoracji:
  • Gorzka czekolada

Przygotowanie:

Jajka podzielić na białka i żółtka. Cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, olej, wodę i żółtka dokładnie wymieszać.

Białka ubijamy na sztywną pianę, którą delikatnie łączymy ze spodem ciasta. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ciasto się zetnie – sprawdzić wykałaczką.

Upieczone ciało odstawiamy do ostygnięcia. Lekko ubij śmietanę z rozsmarowanym masłem.

Dodaj cukier i rum do smaku. Ubij jedną lub dwie śmietanki z cukrem waniliowym i ostrożnie wymieszaj ze śmietaną.

Krem rozsmarować na schłodzonym cieście i posypać startą czekoladą. Podać schłodzone. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!