Roztopione masło trzeba wymieszać z jajkami oraz skondensowanym mlekiem. Następnie dodaje się mąkę, łyżeczkę soku z cytryny i sodę. Powstałe ciasto należy zagnieść.
Masę dzieli się na 3 części. Do jednego kawałka wsypuje się kakao. Każdą część trzeba sumiennie rozwałkować, nadać jej kształt odpowiadający blaszce do pieczenia, po czym piec w formie przykrytej pergaminem (i koniecznie wysmarowanej masłem) w temperaturze 180 stopni przez mniej więcej pół godziny. Do sprawdzenia gotowości ciasta z pewnością przyda się wykałaczka.
Śmietanę z cukrem należy dokładnie ubijać przez około 5 minut. Powstałym kremem smaruje się jeszcze ciepłe ciasta. Trzeba dać go tyle, by się wchłonął, ale nie kapał. Następnie układa się warstwowo ciasto z ubitą śmietaną na przemian.
Last Updated on 6 kwietnia 2021 by admin