

Drobno posiekaj cebulę. Szczypiorek i zioła drobno siekamy. Na patelni podsmażyć cebulę na złoty kolor. Bułki pokroić w drobną kostkę i zwilżyć mlekiem.

Posyp oregano, majerankiem, gałką muszkatołową, warzywami i solą. Dodaj 2 zmiażdżone ząbki czosnku.

Jeśli chcesz, możesz również dodać pokrojoną szynkę, wędzone lub inne mięso. Produkujemy obie wersje, ale najczęściej przygotowujemy wersję bezmięsną, ponieważ podajemy głównie nadzienie z mięsem.

Do masy dodać 2 jajka, ubitą, usmażoną, wystudzoną cebulę. Wszystko dobrze mieszamy, napełniamy do plastikowych torebek, dobrze dociskamy, aby w mieszaninie nie było pęcherzyków powietrza. Zobowiązujemy się. Następnie torebki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do naczynia do pieczenia z wodą.

Niech gotuje się na kuchence najpierw od jednego. Następnie z drugiej strony przez około 15 minut. Nie zakrywamy, aby nadzienie nie pękło.

Ostudzić po ugotowaniu. To doskonały dodatek, a także przysmak na zimne danie. Dzięki kształtowi prezentuje się bardzo ładnie.

Last Updated on 5 sierpnia 2022 by admin