Najpierw należy w misce wymieszać drożdże z letnim mlekiem i całość odstawić na chwilę. Do mieszanki dodajemy mąkę, jajka, cukier oraz masło i odrobinę skórki pomarańczowej. Wszystko łącznie mieszamy.
Kolejnym krokiem jest pozostawienie ciasto w ciepłym miejscu. Musi ono dobrze wyrosnąć. Im dłużej ciasto będzie mogło odpocząć, tym wyrośnie większe, a nasze pączki będą bardziej puszyste. Na koniec możemy do ciasta włożyć kawałeczki czekolady.
Z tak przygotowanego ciasta wycinamy okręgi. Potem musimy rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Pączki wykładamy na blaszkę i pieczemy przez około 20-25 minut, aż się zarumienią.
Takie pączki będą świetnym pomysłem także dla tych, którzy na co dzień dbają o wagę i odmawiają sobie słodyczy. Do tych słodkości nie potrzebujemy ani grama tłuszczu.
Last Updated on 2 września 2020 by admin