15 min i gotowe. Pyszne pomidorki po koreańsku.

Przygotowanie koreańskich pomidorów jest bardzo proste. Piętnaście minut wysiłku i gotowe, wynik przekroczy Twoje oczekiwania. Pachnąca przekąska ozdobi stół i będzie Twoją wizytówką. Każdy poprosi Cię o zdradzenie tego przepisu.

SKŁADNIKI

  • 2 kg pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml octu
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki soli
  • 2 papryki
  • 1 papryczka chili
  • 1 pęczek pietruszki
  • 80-100 g cukru

PRZYGOTOWANIE

Zmiel paprykę, papryczkę chilli i czosnek np. w blenderze.

Do uzyskanej masy dodaj sól, cukier, olej roślinny, ocet i posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Pokrój pomidory w grube pierścienie.

Umieść pomidory razem z dressingiem w trzylitrowym słoiku warstwami i zamknij pokrywką.

Włóż słoik na noc do lodówki.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!