Cebulę pokrój na pół-pierścienie i włóż do miski. Dodaj majonez, sól, mielony czarny pieprz i wymieszaj. Umyj pomidory i pokrój je w koła.
W misce wymieszaj śmietanę lub jogurt z keczupem i musztardą.
Schab pokrój w plastry o grubości około 1,5 cm. Natnij mięso tworząc „siatkę” po obu stronach
Posól, dopraw z obu stron i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmaruj przygotowanym sosem, ułóż na nim krążek pomidora i cebulę.
Przykryj folią i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 ° C przez około 50 minut.
Pod koniec tego czasu zdejmij folię i na każdym kawałku mięsa ułóż plasterek sera i włóż na kolejne 10 minut do piekarnika.
Last Updated on 28 maja 2021 by admin