Aby zachować wszystkie korzystne właściwości kapusty, ważne jest, aby właściwie przygotować kapustę pekińską.
Jak umyć kapustę pekińską W przeciwieństwie do zwykłej białej kapusty liście pekińskiej nie są tak ściśle przylegające do siebie. Cząsteczki ziemi, pyłu i owadów mogą utknąć między nimi. Dlatego samo oderwanie zewnętrznych liści nie wystarczy.
Jak pokroić kapustę pekińską Wiele osób wycina białą część kapusty pekińskiej. Warto to zrobić tylko wtedy, gdy gotujesz gołąbki. W innym przypadku używaj całości liści.
Właściwościową kapusty pekińskiej jest to, że ważne substancje w niej zawarte są rozmieszczone nierównomiernie. Zielone część jest pełna witaminy C, a w białej jest dużo witaminy A i K. Przed je przygotowaniem warto usunąć tylko górne uszkodzone liście i biały, twardy środek.
Last Updated on 19 lipca 2022 by admin