
Do posypania:
Krem:

Wszystkie surowce jakie posiadamy do ciasta przygotowujemy ręcznie.

Zagniataj ciasto, aż powstanie ciasto. Następnie przygotowujemy foremki na orzechy. Nie namaszczamy ich!!! W każdą wciśnij kawałek ciasta, tak aby zrównało się z foremką i pozostawiło w środku wgłębienie.

Połóż na blasze do pieczenia. Następnie pieczemy je w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Konieczne jest monitorowanie, ponieważ nie każdy piekarnik piecze w ten sam sposób. Upieczone orzechy wyjąć z foremek.

Obtaczamy je w cukrze pudrze i waniliowym. Pozwól im ostygnąć. Podczas gdy będą się chłodzić, zrobimy nadzienie.

Najpierw robimy budyń z mleka, cukru, cukru waniliowego i proszku budyniowego. Pozwól mu ostygnąć. Ubij 1 łyżkę miodu i 1 łyżkę stołową cukru pudru i stopniowo dodawaj do niego łyżki budyniu.

Last Updated on 22 grudnia 2022 by admin