Napar z liści laurowych i czosnku… leczy nadciśnienie, zapalenie oskrzeli lub trudny do opanowania ból kości. Oto przepis.

Zmniejsza gazy i kwasowość w żołądku, wspomaga trawienie i pomaga w trawieniu. Zawarte w liściu laurowym cineol i eugenol są odpowiedzialne za jego właściwości przeciwzapalne. To tylko kilka korzyści płynących ze spożywania liścia laurowego.

Liść laurowy ma właściwości przeciwzapalne, wykrztuśne i przeciwbakteryjne. Składniki odżywcze liścia laurowego mogą poprawić funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Te składniki odżywcze mogą być dodawane do żywności w celu zapobiegania udarom i zawałom serca.

Wynika to z zawartości salicylanów i kwasu kofeinowego oraz innych fitoskładników, które poprawiają funkcjonowanie serca. Liść laurowy ma jeszcze jedną właściwość prozdrowotną: może obniżać poziom cukru i cholesterolu.

To wspaniałe połączenie liścia laurowego i herbaty czosnkowej

  • Leczy stany zapalne
  • łagodzi bóle mięśni
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Zapobiega objawom przeziębienia i grypy
  • łagodzi problemy trawienne.

Sposób przygotowania

error: Treść zabezpieczona !!