
Potrzebujemy:
Do napełniania:

Wlać kefir do głębokiej miski. Dodać sodę, sól i wymieszać łyżką.

Do masy wsypać starty ser i wymieszać. Mąkę przesiać przez sito i wymieszać.

Zagnieść ciasto ręcznie. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka z wodą.

Dodaj sól, przykryj pokrywką i gotuj przez 10-12 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.

Cebulę posypać cukrem, wymieszać i smażyć 3-4 minuty na średnim ogniu. Ciasto przełożyć na posypany mąką stół i podzielić na 10 równych części.

Ziemniaki rozgnieść, dodać podsmażoną cebulę i wymieszać. Ciasto rozprowadzamy rękoma, na środek kładziemy nadzienie i przykrywamy ciastem. Rozgrzej olej na patelni. Dodajemy uformowane kotlety i smażymy na małym ogniu po 1 minutę z każdej strony.

Last Updated on 19 lutego 2024 by admin