
Dokładnie umyj mięso, wysusz i pokrój.

Wyłóż mięso na blachę, dodaj sól, cebulę, mielony czarny pieprz.

Skrop oliwą, połącz i rozłóż na blasze. Obierz ziemniaki, pokrój i dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

Połóż mięso na ziemniakach.

Potrzyj ser i posyp ziemniaki. W miseczce połącz musztardę, majonez, jogurt.

Ziemniaki polej sosem oraz przykryj blachę folią aluminiową.

Nastaw piekarnik na 210-220°C. Piecz przez 60-70 minut. Sałatkę przygotuj, krojąc wszystkie składniki i mieszając je.

Wszystkie elementy sosu dokładnie połącz.

Do sałatki dodaj sos i wymieszaj. Wyjmij mięso z piekarnika.

Piec dalej przez 20-30 minut w temperaturze 210 stopni bez przykrycia. Podawaj gotowe mięso w towarzystwie ziemniaków i sałatki.

Last Updated on 5 maja 2023 by admin