Od razu zapisz ten przepis do swoich ulubionych. Ciasto jest gotowe dosłownie w 10 minut, a przygotowanie nadzienia jest również bardzo proste. Dzięki twarożkowi langustynki będą niezwykle puszyste i fantastycznie smaczne.
Nadzienie:
W misce wymieszaj twaróg z jajkami, solą i cukrem. Mieszaj widelcem, aż powstanie gładka masa.
Dodaj śmietanę, a następnie sodę oczyszczoną, a następnie olej. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
Na koniec dodać mąkę, zagnieść ciasto i odstawić na 10 minut przykryte folią spożywczą. Ziemniaki na nadzienie obrać, pokroić i włożyć do garnka z wodą. Ugotuj je do miękkości.
Następnie odcedzamy je, przekładamy do miski i mieszamy ze zmiękczonym masłem.
Dobrze je rozgnieść, dodać jajko, sól, pieprz, mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Następnie mieszamy go z nadzieniem ziemniaczanym.
Teraz przeniesiemy ciasto na powierzchnię roboczą i pokroimy na 12 mniej więcej równych części. Rozwałkuj poszczególne kawałki, a następnie rozwałkuj każdą kulkę ciasta.
Następnie układamy warstwę po łyżce nadzienia ziemniaczanego, zawijamy w ciasto i ostrożnie wciskamy w grubszy naleśnik. W ten sposób przetwarzamy każdy kawałek ciasta z nadzieniem, a następnie smażymy na złoty kolor z obu stron. Ułóż je na ręcznikach papierowych , aby wchłonęły nadmiar tłuszczu i podawaj.
Last Updated on 22 grudnia 2022 by admin