Doskonałe langustynki twarogowe nadziewane nadzieniem ziemniaczanym: Niezwykły przepis bez drożdży, a ich wielką zaletą jest to, że są gotowe w mgnieniu oka.

Będziesz zachwycona, gdy spróbujesz tych nietradycyjnych langustynek z ciasta serowego. Nie potrzebujesz drożdży i nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie. Smakują wyśmienicie i już po kilku minutach są na stole!

Od razu zapisz ten przepis do swoich ulubionych. Ciasto jest gotowe dosłownie w 10 minut, a przygotowanie nadzienia jest również bardzo proste. Dzięki twarożkowi langustynki będą niezwykle puszyste i fantastycznie smaczne.

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka cukru granulowanego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 300 g mąki pszennej

Nadzienie:

  • 700 g ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 30 g masła
  • 50 ml mleka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju roślinnego

Przygotowanie:

W misce wymieszaj twaróg z jajkami, solą i cukrem. Mieszaj widelcem, aż powstanie gładka masa.

Dodaj śmietanę, a następnie sodę oczyszczoną, a następnie olej. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.

Na koniec dodać mąkę, zagnieść ciasto i odstawić na 10 minut przykryte folią spożywczą. Ziemniaki na nadzienie obrać, pokroić i włożyć do garnka z wodą. Ugotuj je do miękkości.

Następnie odcedzamy je, przekładamy do miski i mieszamy ze zmiękczonym masłem.

Dobrze je rozgnieść, dodać jajko, sól, pieprz, mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Następnie mieszamy go z nadzieniem ziemniaczanym.

Teraz przeniesiemy ciasto na powierzchnię roboczą i pokroimy na 12 mniej więcej równych części. Rozwałkuj poszczególne kawałki, a następnie rozwałkuj każdą kulkę ciasta.

Następnie układamy warstwę po łyżce nadzienia ziemniaczanego, zawijamy w ciasto i ostrożnie wciskamy w grubszy naleśnik. W ten sposób przetwarzamy każdy kawałek ciasta z nadzieniem, a następnie smażymy na złoty kolor z obu stron. Ułóż je na ręcznikach papierowych , aby wchłonęły nadmiar tłuszczu i podawaj.

Smacznego!