Najlepszy krem ​​do ciast i dekorowania deserów: Doskonale się trzyma, a jego przygotowanie jest łatwe.

Jeśli szukałaś najlepszego kremu do dekorowania ciast, właśnie go znalazłaś. Jego przygotowanie jest bardzo proste.

Składniki:

  • 125 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 3 łyżki mleka

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksować z przesianym cukrem pudrem. Następnie dodaj mleko. Wszystko razem dokładnie ubić.

To wszystko. Absolutnie prosty krem, którym ozdobisz jak doświadczona profesjonalistka!

Życzymy powodzenia. Krem doskonale nadaje się do dekorowania i wypełniania.

Jest bardzo smaczny i łatwy w obróbce!

Inne przepisy na szybkie kremy:

Krem ​​bez mieszania

Składniki:

  • 1 słoik śmietanki kremówki (łącznie 750 ml)
  • 2 puszki kompotu z mandarynek (owoce i sok)
  • 2 puddingi Créme Olé bez gotowania

Przygotowanie:

Wlej śmietanę do dobrze zamykanego słoika, dodaj kompot z mandarynek i sok (owoce można pokroić na mniejsze kawałki). Posypujemy również budyniem. Zamknij i potrząsaj przez około 1-2 minuty, aż powstanie gęsta masa. Masę nakładamy na korpus lub nakładamy do szklanek, ciastek maślanych lub biszkoptów (jak na surowe ciasto). Wkładamy do lodówki i możemy się delektować.

Miękki krem ​​owocowy

Składniki:

  • 250 g owoców (jagody, jeżyny, maliny, truskawki…)
  • 300 g miękkiego twarogu (lub serka śmietankowego)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Miód – do smaku (lub cukier puder)
  • 250 ml śmietanki kremówki 33%
  • 300 ml soku owocowego
  • 1 łyżka żelatyny w proszku

Przygotowanie:

Do blendera wkładamy umyte i wysuszone owoce leśne, twaróg, miód i sok z cytryny. Zmiksować na drobną masę. Śmietanę ubić na sztywną pianę i wymieszać z serkiem. Pozwól żelatynie pęcznieć w soku owocowym, a następnie rozpuść ją podgrzewając na ogniu – nie gotuj. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia, a następnie wymieszać z kremem serowo-śmietankowym.

5-minutowy krem

Składniki:

  • 350 g miękkiego twarogu
  • 175 g miękkiego masła
  • 70 g cukru pudru
  • 65 g mleka skondensowanego
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • Ulubiony likier, koniak lub rum

Przygotowanie:

Miękkie masło ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę, następnie stopniowo dodawać Salko do spienionej masy ciągle mieszając. Na koniec dodaj aromat waniliowy i ulubiony likier. Ostrożnie wymieszaj twaróg, który również powinien mieć temperaturę pokojową, z masłem i solą.

Dokładnie wymieszaj, aby zachować puszystą konsystencję. Możemy nadziewać desery, ciasta, torty, lub podawać tak po prostu – na przykład ze świeżymi owocami.

error: Treść zabezpieczona !!