Najlepszy krem do ciast i dekorowania deserów: Doskonale się trzyma, a jego przygotowanie jest łatwe.
Jeśli szukałaś najlepszego kremu do dekorowania ciast, właśnie go znalazłaś. Jego przygotowanie jest bardzo proste.
Składniki:
- 125 g masła
- 200 g cukru pudru
- 3 łyżki mleka
Przygotowanie:
Miękkie masło zmiksować z przesianym cukrem pudrem. Następnie dodaj mleko. Wszystko razem dokładnie ubić.
To wszystko. Absolutnie prosty krem, którym ozdobisz jak doświadczona profesjonalistka!
Życzymy powodzenia. Krem doskonale nadaje się do dekorowania i wypełniania.
Jest bardzo smaczny i łatwy w obróbce!
Inne przepisy na szybkie kremy:
Krem bez mieszania
Składniki:
- 1 słoik śmietanki kremówki (łącznie 750 ml)
- 2 puszki kompotu z mandarynek (owoce i sok)
- 2 puddingi Créme Olé bez gotowania
Przygotowanie:
Wlej śmietanę do dobrze zamykanego słoika, dodaj kompot z mandarynek i sok (owoce można pokroić na mniejsze kawałki). Posypujemy również budyniem. Zamknij i potrząsaj przez około 1-2 minuty, aż powstanie gęsta masa. Masę nakładamy na korpus lub nakładamy do szklanek, ciastek maślanych lub biszkoptów (jak na surowe ciasto). Wkładamy do lodówki i możemy się delektować.
Miękki krem owocowy
Składniki:
- 250 g owoców (jagody, jeżyny, maliny, truskawki…)
- 300 g miękkiego twarogu (lub serka śmietankowego)
- 1 łyżka soku z cytryny
- Miód – do smaku (lub cukier puder)
- 250 ml śmietanki kremówki 33%
- 300 ml soku owocowego
- 1 łyżka żelatyny w proszku
Przygotowanie:
Do blendera wkładamy umyte i wysuszone owoce leśne, twaróg, miód i sok z cytryny. Zmiksować na drobną masę. Śmietanę ubić na sztywną pianę i wymieszać z serkiem. Pozwól żelatynie pęcznieć w soku owocowym, a następnie rozpuść ją podgrzewając na ogniu – nie gotuj. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia, a następnie wymieszać z kremem serowo-śmietankowym.
5-minutowy krem
Składniki:
- 350 g miękkiego twarogu
- 175 g miękkiego masła
- 70 g cukru pudru
- 65 g mleka skondensowanego
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- Ulubiony likier, koniak lub rum
Przygotowanie:
Miękkie masło ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę, następnie stopniowo dodawać Salko do spienionej masy ciągle mieszając. Na koniec dodaj aromat waniliowy i ulubiony likier. Ostrożnie wymieszaj twaróg, który również powinien mieć temperaturę pokojową, z masłem i solą.