Cukiernik poradził, jak zrobić najlepszy krem ​​do dekoracji i nadzienia tylko z 3 składników: Pasuje do wszystkich ciast i deserów

Jeżeli szukałeś najlepszego kremu do dekoracji deserów to właśnie go znalazłeś! Nadaje się również do przyrządzenia pysznych kremówek, a jego przygotowanie jest dziecinnie proste.

Potrzebujesz:

  • 125 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 3 ml mleka

Przygotowanie:

Miękkie masło wymieszaj z przesianym cukrem pudrem, następnie dodaj mleko i wszystko dokładnie wymieszaj.

Absolutnie prosty krem, z którym poradzisz sobie ekspresowo i ozdobisz wypieki jak doświadczony profesjonalista!

Krem doskonale nadaje się do zdobienia oraz jako nadzienie wielu smacznych ciastek i ciast!

Szybki krem budyniowy:

Potrzebujesz:

  • 500 ml mleka
  • 200 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego (wanilię możesz zastąpić cukrem waniliowym)
  • 50 g mąki pszennej
  • 4 żółtka

Przygotowanie:

Wymieszaj żółtka z cukrem, wanilią i mąką na gładką masę. Podgrzej mleko i zagotuj. Wlej mieszaninę jajek do wrzącego mleka i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Do schłodzonego budyniu możesz dodać również np. śmietanę, masło, wiórki kokosowe itp.