Niesamowity krem ​​biszkoptowy – bez gotowania, bez pieczenia: Nie robię wypieków latem, wszyscy chcą tylko tej kremowej bomby.

Doskonały deser. Jest fantastycznie smaczny, pyszny i nie trzeba włączać piekarnika.

Pokochasz ten deser złożony z długich biszkoptów i kremu w dwóch kolorach.

Składniki:

Spód:

  • długie ciastka
  • mleko

Krem I:

  • 250 gramów masła,
  • 2 opakowania budyniu waniliowego (polecam surowy budyń)
  • 700 ml mleka
  • Kakao lub rozpuszczona czekolada

Krem II:

  • 1 opakowanie śmietany
  • 1 opakowanie mascarpone

Przygotowanie:

Na formę zaczynamy układać warstwę biszkoptów. Biszkopty moczymy krótko w mleku. Krem I:

Jeśli pracujemy z budyniem klasycznym – ugotujemy budyń. Polecam używać budyniu bez gotowania, który wystarczy wymieszać z zimnym mlekiem, jest już aromatyzowany. Zawsze robię tę surową wersję, jest szybka i łatwa – idealna latem.

Masło wymieszać z budyniem. Pokonaj dobrze. Teraz, aby pokolorować krem, dodaj rozpuszczoną, schłodzoną czekoladę lub kakao.

Jeśli pracujesz z klasycznym gotowanym budyniem, wrzuć czekoladę do gorącego budyniu i rozpuść, mieszając. Jeśli chcesz, możesz zostawić krem ​​waniliowy, ale najbardziej smakuje nam czekoladowy. Na krem ​​nakładamy bazę gąbkową. Drugi krem:

Śmietanę ubijamy z mascarpone. Dodaj cukier puder do smaku. Na ciemną śmietanę nałożyć bitą śmietanę.

Na wierzch ponownie ułóż długie biszkopty. Życzymy smacznego! 🙂

Copy