
Zmiana ryżu i ziemniaków na tę wspaniałą przystawkę to świetny sposób na rozpoczęcie odchudzania i odkrycie nowych smaków. Rezultaty będą zachwycające!

Na sos:
Obierz cukinię skrobakiem i odetnij końce. Włóż do miski. Posiekaj drobno kapustę i dodaj.

Dokładne obierz marchewki i odetnij końcówki.

Następnie ziemniaki również trzeba obrać i pokroić na mniejsze kawałki, a cukinię posiekać w kostkę i umieścić w osobnej misce.

Pokrojoną w plastry paprykę, z której usunięto nasiona i łodygi, należy przygotować na kolejnej miseczce.

W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz i starty czosnek.

Stopniowo umieszczaj warzywa w torbie do pieczenia, wlewając przygotowaną mieszankę olejów.

Torebkę dokładnie wymieszaj, zamknij i wykonywując kilka małych otworów za pomocą szpikulca, umieść ją na blasze do pieczenia.

Piecz przez godzinę w temperaturze 180°C.

Na osobnej misce wymieszaj śmietanę, musztardę, posiekany koperek i drobno pokrojony ogórek.

Last Updated on 28 marca 2023 by admin