Czy dania w słoiku mogą być zdrowe?

Gotowe dania w słoikach to świetny pomysł na szybki obiad, kiedy nie masz czasu na stanie przy garnkach albo pomysłu na kulinarne rarytasy. Sprawdzają się na rodzinną ucztę, szybki lunch w pracy czy podczas wakacyjnego wyjazdu. Łatwo je spakować do bagażu, problemu nie stanowi również ich przechowywanie, aczkolwiek należy pamiętać, że weki trzeba przechowywać w lodówce. Ale czy weki są zdrowe? Co znajdziemy w środku i czy możemy być pewni ich jakości?

Okazuje się, że jeśli tylko wybierzemy dania w słoiku od najlepszych dostawców, którzy przyrządzają gotowe potrawy z pasją oraz wykorzystaniem jakościowych, nierzadko ekologicznych produktów bez chemii, konserwantów i polepszaczy smaków, możemy liczyć nie tylko na pyszny, ale również pełnowartościowy i jak najbardziej zdrowy posiłek. Poznaj kilka naszych propozycji na dania tradycyjnej kuchni polskiej oraz potrawy z najbardziej odległych zakątków świata.

Gołąbki w sosie pomidorowym

Nie trać czasu na zakupy niezbędnych produktów oraz na długie gotowanie. Gołąbki od Zakręcone Słoiki to bogactwo smaku tradycyjnej kuchni polskiej bez żadnej chemii. W słoiku znajdziesz trzy gołąbki przyrządzone z dorodnej kapusty, z farszem z łopatki wieprzowej i ryżu oraz w sosie z sezonowych pomidorów z dodatkiem bulionu warzywnego, pieprzu i soli. Tego rodzaju kultowe dania w słoiku możesz mieć zawsze pod ręką, wystarczy je podgrzać i serwować z ugotowanymi ziemniakami.

Krupnik z indykiem i podgrzybkami

Pożywna, pełnowartościowa zupa, pełna bogactwa smaku, aromatu i witamin. Proces tradycyjnego wekowania i najlepszej jakości składniki, wszystko to sprawia, że możesz zajadać się gotową zupą z gwarancją dostarczania całego rodzinie talerza pełnego zdrowia.

Micha w słoiku przygotowała esencjonalny krupnik na wywarze z indyka, z dodatkiem kaszy jęczmiennej i ziemniaków, włoszczyzny, z delikatnymi pulpecikami drobiowymi i nutą aromatu grzybowego. Smakowitą i zdrową zupę wystarczy podgrzać, a tego rodzaju danie w słoiku wystarczy na co najmniej dwie porcje.

Mango curry z kurczakiem

Jesteś fanek kulinariów z dalekich zakątków świata? Oto propozycja na gotowe dania w słoiku kuchni indyjskiej. Kawałki kurczaka, bataty, fasolka szparagowa, a wszystko to zatopione w sosie z mleka kokosowego, limonki, trawy cytrynowej, mango czy imbiru. Wystarczy, że zawartość słoika podgrzejesz, a całość zaserwujesz z ryżem.

Jak widać, bez problemu udaje się znaleźć zdrowe, gotowe dania w słoiku. Aby mieć gwarancję ich najlepszej jakości, zawsze zwracaj uwagę na skład potrawy, proces przygotowania i sposób wekowania.

Copy