Błyskawiczny przepis na ciasto bez pieczenia „Czułość”. Każdy kawałek rozpływa się w ustach.

Garnek stawiamy na ogniu i gotujemy naszą masę. Kiedy już zacznie się gotować zdejmujemy garnek z kuchenki i czekamy aż krem ostygnie.

Zabieramy się za polewę czekoladową. W tym celu należy wlać do drugiego garnka mleko, dodać cukier i kakao. Składniki starannie mieszany, aby nie było grudek. Polewę podgrzewany na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Gotujemy ją do czasu, aż powstanie jednolita masa.

Następnie pokrój masło na kawałki i poczekaj, aż zmięknie. Ubij je przy pomocy miksera. Kiedy nasz biały krem ostygnie dodajemy go do masła i mieszamy dokładnie mikserem. Bierzemy naczynie w którym ciasto będzie się chłodziło w lodówce. Na dno nakładamy pierwszą warstwę herbatników.

Polewamy przygotowanym kremem z mleka skondensowanego. Następnie kładziemy kolejną warstwę ciastek i ponownie polewamy kremem.

Powtarzamy czynność, aż skończą się wszystkie herbatniki. Mogą się one znajdować również na samej górze ciasta. Pod koniec polewamy ciasto polewą czekoladową. Wkładamy je do lodówki na około 4 godziny, a najlepiej na całą noc.

Ciasto jest już gotowe. Smakuje idealnie jako słodki dodatek do kawy i herbaty.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!