Każdy z nas musi dbać o siebie tak, jak tylko potrafi. Niektórzy nie są zwolennikami tabletek, czy innych chemicznych rozwiązań.
W tym przypadku na ratunek, coraz częściej, przychodzą nam naturalne rozwiązania. Owoce, warzywa, czy inne naturalne suplementy, mają wiele zastosowań i właściwości, o których na pewno nie miałeś pojęcia, a warto o nich wiedzieć!
W tym artykule chcemy przybliżyć Ci temat mrożonych cytryn, które ostatnio okrzyknięto jako owoce, które zwalczają nawet złośliwe odmiany nowotworów w początkowym stadium! Wszystko to dzięki sokowi, który w sobie zawierają. Jest on skarbnicą wielu składników odżywczych.
Ich największą ilość posiadają także skórki cytryn, dzięki którym nadamy organizmowi większej odporności, a nawet zwalczymy różne, ciężkie choroby. Cytryny posiadają także właściwości antywirusowe, co powinno być dla nas ważne, zwłaszcza w teraźniejszych czasach.
Mrożone cytryny jednak mają za zadanie pomagać nam najbardziej, a podczas jakich chorób najlepiej stosować ich kurację?
- leukemia
- rak trzustki
- rak wątroby
- rak prostaty
- neuroblastoma
- rak jelita grubego i odbytu
Jak przygotować potrzebną kurację?
Na samym początku, co najważniejsze, porządnie wymyj wszystkie cytryny (pamiętaj o myciu wszystkich owoców i warzyw przed ich spożyciem). Cytryny do zamrożenia jednak najlepiej przemyć octem jabłkowym lub sokiem wyciśniętym z innej cytryny.
Pamiętaj o tym, żeby cytryny nie obierać, tylko zostawić ją wraz ze skórką!
Kiedy dokładnie przemyjesz wszystkie owoce, które chcesz zamrozić, następnie włóż je do zamrażarki. Powinny zostać one w niej dosyć długo, aż staną się twarde i suche, co oznaczać będzie, że są idealnie zamrożone!
Cytryny w takiej formie należy zetrzeć na tarce. Kurację powinieneś powtarzać co miesiąc, a w ciągu tego miesiąca powinieneś zjadać około 150 gramów tak przygotowanych owoców. Dzięki temu pomożesz swojemu organizmowi na zdrowszy tryb, a także zabezpieczysz się przed rakiem lub zwalczysz go, jeżeli jest w początkowym stadium.