
Do przygotowania cukinii wystarczą:
Odkrawamy końce cukinii, a na jej powierzchni tworzymy delikatne rowki za pomocą widelca.

Następnie kroimy ją na pół i małe ok 2 cm kawałki.

W małej misce roztrzepujemy jajka, możemy dodać do nich sól i pieprz.

Pokrojoną cukinię wrzucamy do woreczka śniadaniowego i dodajemy do niej skrobię kukurydzianą i mąkę.

Całość potrząsamy tak, aby cukinia była cała w mące.

Można to wykonać również w plastikowym pudełku.

Cukinię przekładamy do miski i wlewamy do niej jajka.

Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy około 2 cm oleju. Kawałki cukinii umieszczamy na oleju, tak aby się nie stykały.

Smażymy 5 minut z każdej strony. Gdy cukinia będzie zarumieniona, przekładamy ją do miski.

Sos sojowym mieszamy ze startym czosnkiem i polewamy nim cukinię. Na koniec posypujemy sezamem. Warto poczekać z jedzeniem, aż danie wystygnie!

Last Updated on 18 lipca 2022 by admin