Dzięki twarożkowi jest niesamowicie kremowa i jednocześnie miękka. Wypróbuj z owocami sezonowymi i owocami z puszki lub mrożonymi. Rezultat będzie fantastyczny za każdym razem.
W przepisie wykorzystano truskawki i jagody, ale oczywiście możesz użyć dowolnych owoców, które masz w domu.
Ubij jajka z cukrem, aż się spieni. Dodaj olej, mleko i dobrze wymieszaj. Mieszamy również przesianą mąkę z łuskami kukurydzy i proszkiem do pieczenia.
Dodajemy również cukier waniliowy, który nadaje ciastu piękny aromat. Gotowe ciasto układamy na wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką blasze (ja używam gruboziarnistej mąki lub kaszy manny). Teraz nadzienie serowe:
W misce wymieszaj twarożek, jajko i cukier. Dodać mleko i dobrze wymieszać. Na ciasto nakładamy łyżką nadzienie twarogowe – tworzymy „wyspy”.
Przygotujemy również owoce – wystarczy umyć jagody. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Nakładamy na ciasto. Gotowe – teraz upieczemy ciasto.
Last Updated on 14 czerwca 2023 by admin