
Z ciastem pracuje się od razu i jest naprawdę doskonałe – sprężyste, miękkie i długo pozostaje kruche. Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego w te święta, zdecydowanie polecam ten przepis.

Możesz go wypełnić czym chcesz. Polecam dżem kwaśny lub domowy.

Do wypełnienia:

Do posypania:

Wymieszaj masło z białym jogurtem i cukrem waniliowym, aż się spieni. Stopniowo dodawać po łyżce mąki wymieszanej z cukrem pudrem. Dokładnie przetwarzamy ciasto.

Rozwałkuj przetworzone ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Rozwałkować na blachę o grubości ok. 5 mm. Wytnij za pomocą formy.

Możesz wycinać kształty według własnego gustu. Piec na papierze do pieczenia w temperaturze 150 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości i wielkości ciasta.

Piekłam 15 minut. Pozostaw wypieki do ostygnięcia na płaskiej powierzchni. Następnie trzymamy się marmolady. Posyp je cukrem pudrem na talerzu.

Last Updated on 22 grudnia 2022 by admin