Do wysokiego garnka wlej sok pomarańczowy, dodaj 50g cukru oraz skrobię kukurydzianą. Wszystko podgrzej na małym ogniu, przez 1 minutę dokładnie mieszając.
Masa musi być idealnie gładka, nie mogą być w niej grudki, konsystencja będzie bardzo gęsta. Przygotowaną masę przelewamy do foremki w kształcie babki.
Rozprowadzamy równomiernie. Wkładamy do lodówki, aby masa nie była gorąca.
Do przygotowania kokosowej warstwy, potrzebujemy: zimne mleko, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy oraz kasza manna. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, gotując na małym ogniu.
Dokładnie mieszamy masę przez około 1 minutę. Po zdjęciu z ognia dodajemy do białej masy masło, należy dokładnie wszystko wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
Połowę kokosowej masy wlewamy na pomarańczową warstwę, należy ją równomiernie rozprowadzić.