Składniki:
Taki zestaw składników to baza, którą można modyfikować w zależności od tego, na czym gotujemy rosół i od indywidualnego smaku. Kilogram kości wołowych wystarczy na 4 litry pysznego bulionu, a wyżej podane składniki z kurczakiem na 3 litry. Koniecznie dodaj ocet lub sok z cytryny, gdyż wzmagają one odchudzające działanie rosołu.
Żeby bulion był naprawdę pyszny, warto podpiec kości w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10 do 15 minut. Dzięki temu smak zupy będzie bardziej intensywny, a jej kolor złocisty.
Zdecydowanie lepiej dwa razy w ciągu tygodnia ugotować dobrą zupę niż decydować się na chemiczne preparaty lub nawet liposukcję. Kilogramy będą ginąć same, ponieważ w dużej porcji bulionu są zaledwie 84 kalorie. Sześć takich porcji, to tylko 500 kcal, a na pewno nie dopadnie Cię głód.
Last Updated on 6 września 2022 by admin