Zaufaj naszej recepturze, która składa się z dwóch części: naleśniki i nadzienie, i przekształć proste składniki w gęste chmury smaku.
Naleśniki:
Nadzienie:
Już na samym początku zanurz jajka, cukier, olej i mleko w wir miksera.
Do tej kręcącej się mieszanki dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Połowę ciasta, które powstało w ten sposób, układamy na blachę, a następnie kładziemy na nie delikatne, serowe nadzienie.
Czy czujesz już ten aromat? Serowe nadzienie jest niczym innym, jak połączeniem twarożku, cukru i jajek w jedno harmonijne połączenie.
Dodaj do tego wszystkiego grudki dżemu, a potem zalej resztą ciasta.
Teraz już tylko pieczenie – w 180 stopniach, kontrolując upieczenie za pomocą wykałaczki.
Ale to jeszcze nie koniec! Możesz dodać do nadzienia swoje ulubione smakołyki, na przykład inny dżem, konfiturę czy posypkę.
Last Updated on 20 czerwca 2023 by admin