Wystarczy jedna szklanka, kilka podstawowych składników i karmelowe mleko skondensowane. Muffiny są niesamowicie miękkie, pyszne i bardzo, bardzo smaczne.
Do dekoracji (opcjonalnie):
Uwaga:
Do miski wlej mleko, olej i jajko. Dobrze wymieszać.
Do drugiej miski wsyp mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Ponownie dobrze wymieszaj. Delikatnie wymieszaj mokre składniki z suchymi.
Przygotujemy papierowe kubki. Ciastem napełnij foremki na muffinki. Wypełniamy tylko do około 2/3.
Do każdej porcji dodać łyżeczkę karmelowego mleka skondensowanego. Z podanej ilości otrzymamy 20 sztuk muffinek. Pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny.
Muffinki trzeba pilnować podczas pieczenia, każdy piekarnik piecze inaczej. Po upieczeniu możemy udekorować według uznania. Podaję z bitą śmietaną i posypane czekoladą.
Last Updated on 22 grudnia 2022 by admin