Miękkie ciasto, pyszny aromat to ich ogromne atuty tych niesamowitych wypieków. Doskonałe na śniadanie, kolacje lub jako przystawka do mięs czy grilla.

Dodatkowo:

Wymieszaj składniki na ciasto, odstaw je w ciepłe miejsce. Masło wymieszaj z twarogiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i ewentualnie pietruszką. Z ciasta urywaj mniejsze kawałki, rozwałkuj je w owal.

Posmaruj ciasto masą czosnkową i zwiń wzdłuż dłuższego boku.

Przetnij je wzdłuż po środku i przekręć obie części. Następnie uformuj bułeczki w kształt ślimaka.

Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na około 15 minut. Posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem i upiecz.

Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut w zależności od mocy piekarnika.

Last Updated on 29 sierpnia 2023 by admin