Dodaj żelatynę do dwóch szklanek. Zalej gorącą wodą. Wymieszaj i pozwól mu pęcznieć.
Połam herbatniki w misce i ubij mikserem na drobny proszek. Wlać mleko, wymieszać szpatułką. Kruche ciasto zagnieść ręcznie.
Wlej ciasto do czterech pucharków deserowych i dociśnij łyżką. Do miski dodać twarożek lub śmietanę.
Następnie wlewamy śmietankę i miksujemy na gładki krem. Dodać cukier puder i wymieszać łyżką.
Ubijając mikserem, do kremu dodać jedną porcję roztopionej żelatyny. Wlej śmietanę do szklanek. Wkładamy je do lodówki.
Pomarańczę pokroić w plasterki i usunąć skórkę. Umieść plasterek w szklance na krem.
Pokrój morele z puszki na plasterki i umieść je obok siebie w szklance. Wymieszaj przecedzony sok morelowy z roztopioną żelatyną i wlej do szklanek.
Last Updated on 22 grudnia 2022 by admin