Kromki białego chleba namocz w wodzie, wystarczy 10 minut. Następnie odciśnij płyn. Pokrój kurczaka na mniejsze kawałki. Teraz zmiel chleb i mięso przez maszynę do mięsa. Włóż mięsną masę do miski, wbij jajka, a następnie wszystko wymieszaj. Teraz dodaj 1 łyżeczkę soli.
Mieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie. Podziel je na osiem identycznych części.
Pokrój miękkie masło na taką samą ilość równych części. Kawałki powinny być podłużne. Weź jeden kawałek mielonego mięsa. Nadaj mu kształt małego placka. Weź kawałek masła i połóż na środku mięsa.
Połącz krawędzie i uformuj kotleta. Tak aby masło było w środku mięsa.
Wsyp bułkę tartą do miski i obtocz w niej przygotowany kotlet.
Lekko dociśnij kotlet nożem, nadając mu owalny kształt. Włóż już uformowane kotlety do zamrażarki na 20 minut. Rozgrzej olej na patelni, wyjmij mięso z zamrażarki i smaż po kilka minut z każdej strony, aby uzyskać złotą skórkę.
Przenieś kotlety z patelni na blachę do pieczenia. Ustaw temperaturę piekarnika na 200 ° C i po prostu włóż do niej kotlety na 10 minut.
Last Updated on 27 października 2022 by admin