Pokochasz ten deser złożony z długich biszkoptów i kremu w dwóch kolorach.
Spód:
Krem I:
Krem II:
Na formę zaczynamy układać warstwę biszkoptów. Biszkopty moczymy krótko w mleku. Krem I:
Jeśli pracujemy z budyniem klasycznym – ugotujemy budyń. Polecam używać budyniu bez gotowania, który wystarczy wymieszać z zimnym mlekiem, jest już aromatyzowany. Zawsze robię tę surową wersję, jest szybka i łatwa – idealna latem.
Masło wymieszać z budyniem. Pokonaj dobrze. Teraz, aby pokolorować krem, dodaj rozpuszczoną, schłodzoną czekoladę lub kakao.
Jeśli pracujesz z klasycznym gotowanym budyniem, wrzuć czekoladę do gorącego budyniu i rozpuść, mieszając. Jeśli chcesz, możesz zostawić krem waniliowy, ale najbardziej smakuje nam czekoladowy. Na krem nakładamy bazę gąbkową. Drugi krem:
Śmietanę ubijamy z mascarpone. Dodaj cukier puder do smaku. Na ciemną śmietanę nałożyć bitą śmietanę.
Last Updated on 5 sierpnia 2022 by admin