Deser jest naprawdę pierwszej klasy, można go przygotować w filiżankach, na blasze do pieczenia lub w misce. Krem wykorzystuję również jako nadzienie do ciast i deserów, ma doskonały smak i można go łatwo przygotować.
Opcjonalnie:
Do dekoracji:
Przygotuj odpowiednią miskę. Deser można zrobić zupełnie bez ciasteczek, podobnie jak krem. Jeśli chcesz, możesz położyć warstwę herbatników lub biszkoptów na dnie miski. Herbatniki można namaczać w parzonej kawie, mleku lub kakao.
Przygotujemy krem: Śmietanę ubić ze skondensowanym mlekiem. Żelatyna rozpuść w niewielkiej ilości wody na płomieniu.
Jeśli chcesz, możesz użyć zimnego usztywniacza żelatynowego. Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z kremem i przełożyć do miski. Możesz ułożyć warstwę prosto w miskę lub na warstwę ciastek, to zależy od Ciebie. Alternatywnie możesz również nakładać krem i herbatniki.
Polewa: Podgrzej śmietankę na ogniu. Czekoladę połamać i dodać do śmietany, mieszając. Jeśli chcesz, możesz przyspieszyć cały proces w kuchence mikrofalowej. Polej polewą czekoladową. Niech stwardnieje i możesz podawać.
Last Updated on 4 lutego 2022 by admin