Sałatka wiosenna FIT – Niezawodnie wspiera odchudzanie. Jest tak smaczna, że ​​dodaję ją również do kotletów, robimy przez cały rok!

Sałatka wiosenna FIT – Niezawodnie wspiera odchudzanie. Jej uniwersalny smak pasuje do każdej potrawy i wydobywa z niej to, co najlepsze. O każdej porze roku! Dla smakoszy zdrowych dań i tych początkujących.

Ta niezwykle lekka sałatka świetnie uzupełni i podkreśli smak potraw, którym towarzyszy. Będzie doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych i wytrawnych wypieków. Jest też idealną partnerką dla potraw z grilla.

Przygotowanie tej sałatki pójdzie gładko jak… bułka z masłem (i też doskonale do niej pasuje!). Składniki tej kompozycji są proste, łatwo dostępne i bardzo zdrowe.

Sałatka świetnie sprawdzi się u osób próbujących schudnąć i zadbać o swoje zdrowie. Doskonale komponuje się z pieczywem pełnoziarnistym lub bezglutenowym. Wybornie smakuje również solo, sama w sobie zapewniając wiele wartościowych minerałów i witamin.

Składniki:

  • rzodkiewki: 2 pęczki
  • szczypiorek: 1 pęczek
  • jajka: 4
  • cebula (mała): 1/4 (ok 15 g)
  • twaróg: 250 g
  • musztarda: 1 łyżka
  • sól i pieprz – do smaku
  • przyprawy – wedle uznania

Wariant II:

  • Można dodać również odrobiny soku z cytryny.

Przygotowanie:

Naszykuj wszystkie składniki do sałatki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy w wodzie. Obrane kroimy w kostkę.

Z twarogu odsączamy nadmiar płynu aby sałatka nie była zbyt wodnista. Mieszamy z musztardą. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Rzodkiewki umyte i osuszone kroimy w półksiężyce. Szczypiorek należy umyć, odsączyć i drobno posiekać.

Wszystkie składniki przełóż do przezroczystej miski. Przed podaniem można włożyć do lodówki na kilkanaście minut – chłód podkreśli orzeźwiający smak sałatki.

Możesz też podawać w szerszych szklankach lub salaterkach jako indywidualny dodatek do każdego nakrycia. Świetnie prezentuje się również podana bezpośrednio na małych kanapkach. Polecamy wtedy starcie rzodkiewki.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!