Naturalna bomba do oczyszczania wątroby i naczyń krwionośnych: Wystarczy wymieszać 4 silne składniki i pić rano.

Znalazłam dla Ciebie wspaniały przepis na wspomaganie pracy organizmu – zwłaszcza zdrowia naczyń krwionośnych, serca i wątroby. Jej sekret tkwi w połączeniu poszczególnych składników, które wzajemnie zwielokrotniają swoje działanie.

Być może masz już te składniki w domu. Wystarczy je połączyć i pić każdego ranka.

Składniki:

  • Burak 1 sztuka
  • Pietruszka
  • Marchewka 3 sztuki
  • Imbir 20 gramów
  • Woda 300 ml

Przygotowanie:

Obierz buraki.

Pokrój w plasterki i umyj w czystej wodzie. Obierz marchewkę. Pokrój w plasterki i umyj w ten sam sposób.

Teraz przygotujemy mikser. Wlej do niego wodę. Dodaj marchewki i wymieszaj.

Pietruszkę opłukać i pokroić lub porwać na mniejsze kawałki. Imbir obrać i pokroić w cienkie plasterki – opłukać.

Imbir wystarczy obrać ze skóry. Teraz dodaj wszystkie składniki do zmiksowanej marchewki. Wszystko razem wymieszaj, aż będzie gładkie.

Teraz przecedź przez sito. Wyciśnij jak najwięcej płynu. Pijemy 100 ml – maksymalnie 1 szklankę dziennie. Najlepiej pić napój rano.

Burak czerwony

Burak ma działanie przeciwzapalne. Wspomaga regenerację, wspomaga organizm w walce z depresją. Obniża ciśnienie krwi. Regularne spożywanie buraków zaleca się osobom cierpiącym na nadciśnienie. Wpływa korzystnie na serce i naczynia krwionośne – skład buraka wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i tętnic w naszym organizmie, poprawia ich przepuszczalność oraz stymuluje produkcję hemoglobiny. Wzmacnia obronę organizmu i oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji. Wspomaga regenerację komórek wątroby.

Pietruszka

Pietruszkę zaleca się stosować w celu wzmocnienia dziąseł, poprawy apetytu i trawienia. Usuwa sole z organizmu. Kolejną ważną substancją leczniczą są flawonoidy, które bardzo dobrze wpływają na funkcjonowanie organizmu, zwłaszcza naczyń krwionośnych. Pietruszka pomaga przy obrzękach,  w tym obrzękach dolnych powiek .

Marchewka

Marchew ma wysoką zawartość beta-karotenu (prowitaminy A), witamin C, E, K oraz kilku witamin z grupy B – B1, B2, B3, B6, B9. Odtruwa wątrobę: do detoksykacji wątroba potrzebuje wystarczającej ilości beta-karotenu i siarki, które zawierają marchew. Marchew aktywuje w ten sposób enzymy detoksykujące wątrobę.

Imbir

Imbir ułatwia trawienie pokarmu. Stymuluje produkcję soku żołądkowego i poprawia apetyt. Imbir rozszerza naczynia krwionośne, rozrzedza krew, a tym samym wspomaga przepływ krwi.

Uwaga, jeśli masz nadwrażliwość na którykolwiek ze składników lub jesteś w ciąży albo cierpisz na określone schorzenia. Skonsultuj się z lekarzem!

Copy