Pyszne roladki raz dwa na stole: 2 cukinie, jajka, ser, czosnek. Raz dwa i gotowe.
Copy
1 cukinię umyj i zetrzyj na drobnej tarce.
Ubij 6 jajek.
Dodaj do nich starte warzywo.
Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Drugą cukinię pokrój w cienkie plasterki.
Ułóż mieszankę z cukinii i jajek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Połóż na wierzchu plastry cukinii.
Piecz w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut.
Ser wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Obróć upieczone ciasto tak, aby kawałki cukinii znalazły się na dnie. Posmaruj je serową mieszanką.
Za pomocą papieru do pieczenia zwiń ciasto w roladę.
Wstaw przekąskę do lodówki na 1 godzinę. Gotowe!