Pyszne roladki raz dwa na stole: 2 cukinie, jajka, ser, czosnek. Raz dwa i gotowe.

Świetny pomysł na przyrządzenie apetycznie wyglądającej przekąski z cukinii. Prezentuje się niezwykle pięknie, dlatego z całą pewnością będzie gwiazdą wszystkich przyjęć czy rodzinnych spotkań!

Potrzebujesz:

  • 2 cukinie
  • 6 jajek
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Serek śmietankowy 250 g
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól

Przygotowanie

1 cukinię umyj i zetrzyj na drobnej tarce.

Ubij 6 jajek.

Dodaj do nich starte warzywo.

Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Drugą cukinię pokrój w cienkie plasterki.

Ułóż mieszankę z cukinii i jajek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Połóż na wierzchu plastry cukinii.

Piecz w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut.

Ser wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Obróć upieczone ciasto tak, aby kawałki cukinii znalazły się na dnie. Posmaruj je serową mieszanką.

Za pomocą papieru do pieczenia zwiń ciasto w roladę.

Wstaw przekąskę do lodówki na 1 godzinę. Gotowe!

Życzę smacznego!

Copy