Szef kuchni zdradza przepis na przepyszne naleśniki: Klienci płacą za nie drogie pieniądze, a Ty masz za darmo.

Kto nie kocha naleśników? Stanowią one wspaniałą przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. I wcale nie muszą być trudne w przygotowaniu!

Aby naleśniki były wyjątkowe, należy pominąć w nich składnik, jakim jest mleko. Trzeba także pamiętać o ważnej sztuczce, a więc o tym, by nie mieszać jajek w całości. Nie należy robić tego zbyt energicznie.

Niezbędne składniki: 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 500 g kefiru
  • 2 jaja (osobno żółtka, osobno białka)
  • cukier do smaku
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • odrobina soli
  • wybrany olej roślinny do smażenia
  • serek homogenizowany o wybranym smaku
  • kwaśna śmietana
  • owoce
  • Nutella
  • konfitura lub dżem o dowolnym smaku

Sposób wykonania:

Copy