Wypróbuj koniecznie ten przepis, który zachwyci miłośników kuchni cygańskiej: Takiej karkówki z jeszcze nie jadłeś.

Oto przepis dla prawdziwych miłośników kuchni cygańskiej: soczysta karkówka z ziemniakami i aromatycznymi przyprawami!

Zdradzamy nasz popisowy pomysł na typowo mięsne danie, przywodzące na myśl gorące letnie dni oraz wszystkie te cechy, za które kochamy lato – grilla z przyjaciółmi, zimne piwko i beztroskie popołudnia spędzone na świeżym powietrzu. Dowiedz się, jak przygotować to danie w sposób niesamowicie prosty oraz przystępny dla każdego!

Do przygotowania karkówki po cygańsku potrzeba:

  • 1,5 kilograma karkówki;
  • 2 kilogramy ziemniaków;
  • 200 gramów kwaśnej śmietany;
  • 100 gramów bekonu;
  • 100 mililitrów oleju słonecznikowego;
  • 60 mililitrów jasnego piwa;
  • 4-5 ząbków czosnku;
  • 2 cebule – biała i czerwona;
  • 1 łyżkę miodu;
  • przyprawy do gyrosa;
  • pęczek pietruszki;
  • przyprawy do smaku;

Sposób przygotowania – krok po kroku:

error: Treść zabezpieczona !!