Naleśniki w nowej odsłonie – Podane z tym farszem sprawią, że goście szybko nie odejdą od stołu

Poznaj naleśniki w nowej odsłonie! Podane z farszem warzywnym sprawią, że goście szybko nie odejdą od stołu.

Składniki farszu warzywnego:

  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 3 jajka
  • 10 dkg sera żółtego, twardego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Warzywa umyj i obierz, a następnie marchew zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w kosteczkę. Tak przygotowane składniki przysmaż na patelni około 10-15 minut. Przypilnuj, żeby nie przypalić warzyw. Możesz dodać trochę wody, jeżeli marchew jest za bardzo sucha.

Gdy marchewka będzie już miękka, wbij jajka i mieszaj jeszcze około pięciu minut. Dodaj przyprawy, a gdy farsz ostygnie, zetrzyj twardy ser żółty. Teraz możesz przygotować naleśniki według sprawdzonego przepisu.

Farsz w ilości 1-2 łyżki układasz na brzegu placka i zawijasz. Tak przygotowana przekąska wyjdzie w kształcie tradycyjnego krokieta. Naleśniki z farszem warzywnym możesz podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i na zimno, również doskonale sprawdzi się, jako dodatek do barszczu.

Składniki farszu można dowolnie modyfikować. Rozwiń swój zmysł kulinarny i eksperymentuj!

Dodaj ulubione przyprawy, uzupełnij farsz na przykład pieczarkami. Przekonaj się, że gotowanie nie musi być ani trudne, ani nudne.